Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2009 23:47 - България си поиска короната обратно! - статия от Павел Баджаков
Автор: pulsar Категория: Новини   
Прочетен: 1393 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 24.10.2010 13:47


image

Какво се случи с Гласът Народен и каузата, стартирана от Ивайло Спасов във Facebook - http://causes.com/antimiss

Днес отново ще говорим за горещата тема от последните дни, а именно за конкурса „Мис България 2009”, за който вече писах и показах надълго и нашироко... Оказа се обаче, че вълната от недоволни хора, която отразяваше личното си мнение в последните няколко часа нарастна неимоверно и започна да се превръща в едно медийно цунами.

За голямо наше съжаление, твърденията че България застава зад избора си на първа млада дама по красота, на лицето, което ще я представлява в целия й блясък на световната модна сцена, превърна първоначалния звезден шум около това събитие във вълна на недоволството и убеденост в голяма част от българите, че отново са подведени и излъгани, за кой ли път.

Опитвам да давам винаги обективно мнение по темите, които се обсъждат и са горещи за деня, темите засягащи всички сфери на модата и в частност модните конкурси като „Мис България 2009”.

И този път това, което привлече вниманието е мащабната кауза, подхваната от един човек, който е очевидно социално активен и изразява ясно и откровено недоволството си по повод избора на България за своя Мис 2009-та, а именно потребителят от социалната мрежа Facebook - Ивайло Спасов. Стартираната от него кауза http://causes.com/antimiss в сайта на Facebook е една от най-бързо разрастващите се каузи в момента като за последните 24 часа е нарастнала до над 12 000 регистрирани потребители и продължава да увеличава своите привърженици.

Своевременната ни реакция и това, че се стараем да изкажем винаги адекватно и безпристрастно мнение, за мен беше достатъчно силно като аргументация в защита на тезата, че България не одобрява „собствения си избор”, поне според твърденията, които жестоко контрастират с обявените от медиите за прозрачност и безпристрастност на конкурса, гарантирани чрез нововъведеното СМС гласуване.

Не можем да не отчетем и това, че има безброй коментари и слухове по повод солидни суми, заплатени за гарантирането на първото място на „победителката” далеч преди датата на самото издание на конкурса.

Опитвам се  да достигна до истината, довела до това шокиращо развитие на иначе една изначално прекрасна идея каквато е конкурса „Мис България 2009” и превърнала се в една от най-сериозно дискутираните в интернет пространството, а и не само там.

Открито заставам зад идеята, че България трябва да бъде представяна от най-красивата, най-чаровната и впечатляваща жена, избрана по един безспорен начин, доказала мястото и титлата си достойно в съревнованието си с многобройните претендентки за високата титла „Мис България”.

В този момент обаче, народният глас заявява открито недоволството си за това, че „избраната” от него самия участничка, отговаря на изброените по-горе качества. Заставаме зад идеята на каузата хората да разберат истината за случилото се на 15.03.2009 в „Рейнбоу Плаза” и какво точно имат предвид организаторите под твърдението „България избра своята мис 2009” както и желанието на всички да се оповестят официалните резултати от смс гласуването по номера и имена на участничките...

Смятам, че при една прозрачност и достоверност на тези данни никой не би имал нищо против крайното класиране. Дотогава обаче мога само да си правя следните изводи, а именно че „България си поиска короната обратно !”

статия от ©Павел Баджаков



Тагове:   фейсбук,   корупция,   недоволство,   кауза,   Нова телевизия,   мис българия,   Мис България 2009,   мис свят,   мис вселена орифлейм българия,   надежда самичкова,   милен бонкалов,   Денис Ризов,   калин вельов,   Мартин Карбовски,   Наско Сираков,   Мартин Захариев,   мис българия beauty of the world,   мис българия вселена,   мис туризъм планет,   “мис българия”,   „Мис Вселена”Орифлейм България,   „Мис Свят,   Евгения Калканджиева-Манова,   Виктория Джумпарова,   Любомир Стойков,   Антония Петрова,   елица любенова,   светльо витков,   Любо Ганев,   Гергана Стоянова,   Илия Царски,   Аля Милушева,   Илияна Иванова,   Евгения Калканджиева,   Санома Блясък,   Ирина Папазова,   Роси Иванова,   топмоделбг,   150 киловата,   zbr woman,   астела фешън студио,   станислава кунева,   рено-нисан българия,   кремена пальонова,   анна кожухарова-мариянска,   полина гергушева,   юлия юриевич,


Гласувай:
0



1. beijaflor - Здрасти и от мен!
18.03.2009 14:00
Много се радвам, че те открих случайно докато четях блога на Принцесата. Зачетох се в статията за Мис Бг която си постнал и после се загледах в снимката :) Радвам се, че ще мога да следя как го караш Павка! Поздрави от мен - давай все така!

П.П. Сега се "задълбавам" да ти разгледам целия блог :)

Павката (кодови думи - баскет+ Английската) :):)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: pulsar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 860841
Постинги: 398
Коментари: 259
Гласове: 2246
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930