Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2009 17:26 - Raleigh’s Diary - 17.05.2009 - Велопреход Ренсова Поляна (снимки) с 61км/ч по склона :-)
Автор: pulsar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 773 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

This was THE The Big Journey with over 60km/h downhill speed image

Велопреход Ренсова Поляна беше едно от най-яките излизания извън града досега !!! Природата там е страхотна, вярно има малко навалица ако закъснеете, но пък изживяването си заслужава. Има всичко нужно за комфорта ви като масички, пейки, голяма зелена поляна, на която да търчите, стреляте с чашки по консервни кутии (като едни съседи тогава), да играете федербал и тн забавления…

Самото изкачване, близо 19 километра (от Пловдив) само нагоре е едно от най-сериозните, които досега съм правил и е доста изтощаващо, особено ако на фона на постоянния наклон има и прежурящо слънце. Съветвам ви ако захващате такива преходи ПОВЕЧЕ ОТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се презапасите с вода, защото може да ви коства много. С другото организмът би се справил много по-добре, но липсата на вода би била проява на абсолютна небрежност от ваша страна. Съвсем наблизо, малко над Ренсова Поляна, се намира едно малко параклисче “Св. Георги”, което си заслужава вниманието и минутка размисъл насред тишината и прохладата.

А по отношение на спускането ни на връщане… Такова спускане досега не бях правил, честно да си призная… Усещането е неповторимо, да не говорим за скоростта, вятъра, адреналина… И не на последно място усещането, че всеки един момент можеш да станеш на парчета ако не внимаваш достатъчно… Концентрацията е повече от ЗАДЪЛЖИТЕЛНА при такива рискови спускания и не ги препоръчвам на хора, които имат слаби нерви или незадоволителна физическа подготовка, защото напрежението никак не е малко. Да не говорим, че независимо от прекрасното време на нашата екскурзия, накрая тя почти приключи с доста сериозна буря, която ни следваше по целия път до града. И за да ви покажа какво точно се случи ето и снимковия материал image Основните заподозрени отново сме бандата на БМХ Жака, Ачката и Аз image Явно това си остана най-добрата формация, независимо че имахме желанието отново да сме повече хора и купонът да е още по-голям… Направило ми е впечатление, че при групи над 5 човека, особено за дълги преходи колоездене, започват да се проявяват фактори, които спъват цялата организация и един вид оплескват удоволствието от разходката. Така че, който бил-бил, който ял-ял, който се веселил-веселил… Приятно гледане!

image image image

image

надморско равнище, посока, барометър:

image image image

спасителна чешма номер2 и героите не са просто уморени, а леш… image

image image image

image image image

image

Ето го и параклиса, за който споменах по-горе…

image image image

Ето и малко допълнителни междинни измервания:

image image image

Айде на маджатааааааааааааа image

image image image

image image image

image image image

тея двамата к’во правят там… те си знаят ХАХАХАХХАХ image

image image image

И накрая, като едни мили, културни деца, да си почистим и изхвърлим всичките боклуци на местата отредени за това… Там беше чисто и преди нас, добре е да оставяте и вие така когато сте на излет. Да не забравите да ИЗГАСИТЕ ВСИЧКИ ОГНИЩА на жарава или каквато и да е форма на остатъчен огън, за да не почувствате в последствие тежестта на закона.

image

Дойде време след тази прекрасна разходка да си кажем ЧАЛ с Ренсова Поляна и да полетим по нанадолнището към Пловдив… Отново казвам, че да се прави като нас е крайно неподходящо ако не сте изключително внимателни и подготвени физически за това… А зад нас се задаваше адска буря… Тръгва ме си тъкмо навреме…

image image image

Воала…. !!!! Краят на нашето спускане и бурята зад нас !!!

image

Date: - 17.05.2009 (european way of writing the date)

Place: Rensova Polqna, Markovo

Weather Condition: Nice, sunny day, white clouds above, light wind… On our route back the weather became stormy !!!

Trip Distance:

image

Trip Time:

image

Average Speed:

image

Maximum Speed: And a personal fastest speed record of mine !!!

image

Supporting music for the training: No music today ! More Fun To Have image



Тагове:   bike,   Markovo,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: pulsar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 860926
Постинги: 398
Коментари: 259
Гласове: 2246
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930