Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2011 12:54 - Царството на истината - приказка за малки и големи
Автор: pulsar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1351 Коментари: 0 Гласове:
4



 Имало едно време един цар на едно царство, което се намирало след десет планини в единадесета и още две гори по-нататък… Този цар съм аз, а царството е моето.

Хубавко си живеем в моето царство. Всички са щастливи, свободни, усмихнати и работливи.

Обкръжил съм се с всеотдаен екип съветници, които ми казват истината и само истината, винаги в очите, за да няма ала-бала.Държавата ми е богата, имаме си всичко нужно за прекрасен живот, без никакви усложнения…

Миналата седмица дойдоха пратеници от чужбина. Носиха десетки подаръци от техния цар в знак на бъдещи приятелски взаимоотношения между нашите две царства. Приех ги, но преди това наредих пратениците да бъдат щателно проверени. Все пак приятели, приятели, ама знае ли човек. Всичко се случва на тоя свят. Трябва да си вярваме.

Един от моите съветници ми сподели, че след кратка проверка, бабата на девера на вуйчото на зълвата по серебрена линия от страна на майката на единия от пратениците, някога е имала другарски взаимоотношения със сина на внука на един от водещите лидери на един от някогашните радетели за свобода на словото в нашата държава. Е, имали сме и такива, да. Но тъй като вече всичко ни е наред и всички могат да се движат и произнасят по всички въпроси свободно, дядо ми тогава е бил цар, е наредил да ликвидирал този радетел за свобода. Дядо е обичал царството ни и хуманното в него е надделяло. Оставил е родата на бунтовника да се развива.

Та, по повод новопостъпилата информация, прекратих моментално взаимоотношенията с новите ни приятели, а армаганите задържах. От уважение. Мисля си, дали да не изпратим малко работници в тяхната държава, под предлог, че не идват от нашата. Ако не ги хванат, може да се устроят там, да си имат семейства дори… А така ще събират пари и ще помагат на своите роднини тук. Не че в нашето царство има нужда от това. Но въпросът е принципен.

Дори в един момент ще ги помолим да ни пращат информация за случващото се там… Че какво лошо има. В нашата държава държим на правата си, но понякога е добре да държим и на чуждите такива. Нали бяхме приятели за кратко с тях, все пак…

Моите съветници  имат силна медийна подкрепа и любовта на народа. Всички решения, които взимаме, се посрещат с безкрайна радост и всенародни празници. Понякога се появяват и изключения, но изпращаме някой от нашите съветници, да посъветват тези изключения и всичко отново заживява в една спокойна обстановка и свобода на словото. Идилия ! Досега не е имало такива прекрасни години за живот в нашето царство. Птичките чуруликат, слънцето грее, цветенцата цъфтят, кученцата си джавкат, а керванът си върви…

Вечер, когато моите поданници се приберат от тежка работа в името на нашето царство, те сядат на семейната трапеза и коментират прекрасния ден, който са имали. Тук си имаме няколко телевизионни канала, които независимо един от друг, споделят новините от света и царството. Ние сме много горди с това, че имаме най-независимите информационни източници по цялата Земя. Най-добрите ни телевизии се казват ТБВ и АВОН и са си върли конкуренти. Всеки от тези канали се стреми да извади на бял свят по-голяма истина от другия. Радвам се за което.

Понякога се налага моят екип да помага и на едните и на другите, защото сме свободна държава и трябва да подаваме ръка в нужда. Така истината винаги излиза наяве с наша помощ! Колко се радвам, че имаме една толкова истинско царство с такива прекрасни поданици, в което истината винаги е на първо място.

Изпратихме няколко поданици в бившата ни приятелска държава. Засега не са ги питали защо са там, дали са им храна и подслон, щели да им помогнат да си намерят работа?!!?? Защо не ги питат защо са  там? Хм… Трябва да събера съветниците…

Денят преминава прекрасно в нашето царство. Гледах следобедните новини. Една от нашите обществени телевизии - АВОН, разказва как преди време им попаднала информация за нещо съмнително в нашия царски съвет. Привиках съвета - ще оправят нещата. Изпратих съветници и до ТБВ, за да разкажат някоя хубава новина за царския съвет в следващия си новинарски блок. Все пак истината винаги трябва да излиза наяве. В нашето царство, истината е на първо място както казах.

Посъветвахме ТБВ, справиха се прекрасно с новините и нашите поданици са отново радостни и щастливи. Бравос! Трябва да видя кой да посъветва АВОН да е по-внимателен към истината. Все пак тя е важна.

Разбрах, че наскоро, моите учени, са открили джаджа, която се слага в кучешките и котешките нашийници и така нашите поданици винаги знаят къде са техните любимци. Събрах моите съветници. ТБВ и АВОН вече рекламират новата ни програма, съвместно със здравния ни съвет за поощряване на населението да притежава домашни любимци. Всички приеха новината с огромна радост. Довечера ще има празненство по този случай. Ех, какво прекрасно царство си имаме…

Ще викнем най-добрите ни музикални групи и изпълнители. Изпратих съветник да види кои точно песни да се пеят. Важното е на всички нас да ни харесват. Един от изпълнителите е изразил мнение, че може да изпее най-новата си песен, с която ще прослави нашето царство надлъж и нашир. Имал даже вече договор с ТБВ и АВОН. Ние не сме чували новата му песен. В нея може да има някоя неистина. Изпратихме го в онази - бившата приятелска държава като му обяснихме, че това е за негово добро. След известно време ще го помолим и той да праща информация оттам… Изпратих съветниците си да разпитат ТБВ и АВОН за тези договори и това дали е истина тази информация? Всичко е наред. Договори не е имало, занапред няма и да има. Все пак нашето царство държи на прозрачната политика и информираността на поданиците ни. Ех, какво прекрасно царство имаме !

Моите учени ме зарадваха с прекрасна новина - в нашето царство скоро ще имаме 100% връзка с всеки дом и така поданиците ми ще могат да общуват безкрайно и безплатно, в рамките на разумното потребление, разбира се. Изпратих вестоносци до всяко кътче на царството с добрата новина. ТБВ и АВОН не спират да говорят за новата ни придобивка. Много съм доволен. Смятам да изпратя малко подаръци на моите учени, в знак на благодарност. Един съветник вече е на път. Инструктиран е за какво да гледа и разпитва по време на обяда. Все пак трябва да съм уверен в това, че моите учени работят в една прекрасна работна атмосфера. Никой не бива да влияе на моите учени да творят чудесата си!

Мисля да предложа тридневен всенароден празник. Заслужава си! Все пак привиках съветниците си за да се консултирам с тях. Единодушно решихме, че ще трябва да се назначат поданици, които да следят за истината в тази мрежа. Все пак е много важно истината винаги да излиза наяве! В нашето царство тя е най-важна!

Поданиците ни в бившето приятелско царство вече изпращат информация. Всичко било наред с тях, имали работа, създали семейства. Научавам, че дори певецът, който отиде там последен, е започнал да пише песни за техния цар. Никой не се е усъмнил в неговата история. Браво! Прекрасни поданици имам!

В новинарската емисия на АВОН се изказа мнението, че информацията за проверката на бабата на девера на вуйчото на зълвата по серебрена линия от страна на майката на единия от пратениците на бившето ни приятелско царство, която някога е имала другарски взаимоотношения със сина на внука на един от водещите лидери на един от някогашните радетели за свобода на словото в нашата държава, може би не е истина ?!?!?!

Изпратих съветници да кажат на ТБВ да кажат истината в следващия си новинарски блок. Привиках управителя на АВОН и лично му обясних каква е точно ситуацията. Той все пак е верен поданик на нашето царство, но избра да се опровергае лично в следващите си новини. В случай, че беше отказал, му бях подготвил екскорт до бившето приятелско царство. Или настояще… Малко се обърках вече… Важното е, че истината отново възтържествува!

Открихме новата мрежа между нашите поданици. Сега връзката ни с тях е денонощна. Те споделят всичките си радости помежду си и с моите съветници, и изказват огромното си възхищение към учените, постигнали тези върхове на технологията. Ех, какво хубаво царство си имаме! Тридневните всенародни празници могат да започнат веднага. Вече имаме поданици, които се съгласиха доброволно, а някои от тях след съветване, да следят за истината в новата ни социална мрежа. Много съм доволен !

Мисля си дали да не изпратя съветници до онова бившето приятелско царство, просто така, да разтопим малко ледовете… Важното е да сме в добри приятелски взаимоотношения с всички, които са готови да приемат истината. И след като тя винаги възтържествува, можем да подновим тези другарства. Ще изпратя подаръци до тяхния цар… Привиках съветниците си да подготвят даровете за новите ни приятели… Посъветвахме певецът, който изпратихме там, да напише и изпълни прекрасна песен, с която да прослави истината за нашето царство надлъж и нашир.

Добавих и най-ценните подаръци за царя на нашето бъдещо приятелско царство - прекрасна черна котка и едно от нашите най-добри кучета-пазачи…

Ех, в какво прекрасно царство живеем! image




Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: pulsar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 856778
Постинги: 398
Коментари: 259
Гласове: 2246
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031