Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2008 14:20 - Барак Обама е 44-ят президент на САЩ ! Радост и надежда… Те и Ние…
Автор: pulsar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 720 Коментари: 0 Гласове:
0



Запленен от филмите на Майкъл Муур и позитивната енергия, която този човек влага в делото си, почти небрежно подминавах информацията за самото събитие - изборите. И тъй като вече е ясно коя е най-новата историческа личност в политическото поприще ще си позволя едно бързо нахвърляне на това, което ми е направило впечатление.

Много се изписа за това, което казва и обещава един човек, било то и политик, дали и колко отстоява на позициите си и социалната си активност. Напоследък толкова пъти споменавам това - социална активност, че започвам да вярвам, че хората наистина се заслушват в това и искат подобрение в живота си. Независимо дали си българин, американец, китаец, африканец или австралиец, желанието ти да си устроен по-добре, по-леко, да имаш свободата да изразяваш мнението си и да пътуваш, срещайки още позитивизъм, любов и разбиране те води напред и моделира надеждите ти за по-добър живот.

Думата НАДЕЖДА е този позитивизъм, който виждам в очите на новия президент на САЩ, в думите му. И макар да съм на 100% наясно как и защо всяка една дума излиза от устата на този човек, все пак това е единственият човек, който дръзна да говори за нормалните неща в живота на съгражданите си, за собствената си болка и проблемите си. Е, дано това е истинската същност на новото лице в историята, дано този позитивизъм се развие и така както съгражданите му го избраха с най-голямата избирателна активност, нечувана от десетилетия насам, дано действията за тях самите бъдат оправдани и това даде началото на нещо по-добро, защото тази нация, тези обикновени хора заслужават да живеят като нормални граждани.

Тук излиза на преден план въпросът: А, ние-българите нямаме ли същите мечти, надежди, вяра??? Точно сега не мога да кажа със сигурност какъв е отговорът на този въпрос, но с голяма надежда гледам на същата промяна в щатите, която искам да се събуди и в българското съзнание, да подтикне тази прословута българска интелектуална сила, сръчност, съобразителност, тази вяра в ядрото на това общество, а именно-семейството. Да видя съгражданите си усмихнати значи, че живеят добре, образова ни са, информирани са, обичат това, което работят, ОБИЧАТ !

Мисля, казах каквото имам, на вас оставам да решите дали да действате или просто да подминете думите ми, но едно нещо ще добавя: Безразличието и апатията строят малки  мостчета назад към онова, което всички ние отбягваме, а именно тъмната ни страна, страхът, докато силната, отстояна позиция, положителната нагласа, любовта, която даваме, която е безгранична на всеки срещнат по пътя ни, строи онези летища на мечтите ни, които всички имаме, за едно по-добро общество.

Сега свалям розовите очила и се усмихвам за вас, защото знам, че този ден не ще да е весел за всички нас, за някои от нас може и да е тъжен, за други щастлив, за трети безличен, но:

Всичко е точно така както трябва да бъде ! Просто си спомнете кои сте и какво искате от живота си !

Любов и Благодарност !

На американците пожелавам много късмет този път и да имат сили в нелеката ситуация, в която се намират. Доказвали са го много пъти, дано и сега го докажат, че заедно могат да се справят. Позитивен съм и за България, колкото и да звучи смешно за някои от вас. Но промяната започва в главите ни, действията, позицията ни !

Павел Баджаков

American Stories, American Solutions: 30 Minute Special

Obama Acceptance Speech HQ (Part 1) 11/04 - Barack Obama Victory Speech November 4th 2008

Obama Acceptance Speech HQ (Part 2) 11/04 - Barack Obama Victory Speech November 4th 2008

Obama Acceptance Speech HQ (Part 2) 11/04 - Barack Obama Victory Speech November 4th 2008

ПП. Ето и една история, която ще разпращам докато мога… Защото вярвам, че и вие има какво да видите и чуете в тази история от човека за човека.

Steve Jobs’ 2005 Stanford Commencement Address



Тагове:   надежда,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: pulsar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 856905
Постинги: 398
Коментари: 259
Гласове: 2246
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031